GEPT 初級 全真模擬試題 Mock 1

難度:基礎(Basic) 適合剛開始準備 GEPT 初級的同學,題目較為友善,建立信心用。 作答時間:聽力約 20 分鐘 / 閱讀約 35 分鐘 / 寫作約 30 分鐘 / 口說約 15 分鐘


第一部分:聽力測驗(Listening Comprehension)

Part 1:看圖辨義(Picture Description)

說明: 每題會描述一張圖片的情境,請從四個選項中選出最符合圖片描述的答案。


Question 1

圖片情境:一個男孩在公園裡騎腳踏車,天氣晴朗,旁邊有樹和花。

(A) The boy is swimming in the pool. (B) The boy is riding a bicycle in the park. (C) The boy is reading a book at home. (D) The boy is cooking in the kitchen.

答案:B


Question 2

圖片情境:一位女士在廚房裡做飯,桌上放著蔬菜和鍋子。

(A) The woman is sleeping on the sofa. (B) The woman is driving a car to work. (C) The woman is cooking in the kitchen. (D) The woman is playing tennis outside.

答案:C


Question 3

圖片情境:兩個學生坐在圖書館裡看書,桌上放著筆記本和筆。

(A) They are dancing at a party. (B) They are studying in the library. (C) They are shopping at the mall. (D) They are watching a movie.

答案:B


Question 4

圖片情境:一家人坐在客廳裡看電視,沙發上有一隻貓。

(A) The family is eating dinner at a restaurant. (B) The family is watching TV in the living room. (C) The family is playing soccer outside. (D) The family is sleeping in the bedroom.

答案:B


Question 5

圖片情境:一個男人在公車站等公車,手裡拿著一把雨傘。

(A) The man is waiting for the bus with an umbrella. (B) The man is riding a motorcycle on the road. (C) The man is buying food at the supermarket. (D) The man is cleaning his house.

答案:A


Part 2:問答(Question-Response)

說明: 每題會播放一個英文問句,請從三個選項中選出最適當的回應。


Question 6

What time do you usually wake up in the morning?

(A) I usually wake up at seven o’clock. (B) I like to eat breakfast. (C) My school is very far.

答案:A


Question 7

How do you go to school every day?

(A) I go to school at eight o’clock. (B) I take the bus to school. (C) I study English at school.

答案:B


Question 8

What is your favorite fruit?

(A) I like to play basketball. (B) My favorite color is blue. (C) I like apples the most.

答案:C


Question 9

Where did you go last weekend?

(A) I went to the zoo with my family. (B) I will go shopping tomorrow. (C) I am doing my homework now.

答案:A


Question 10

Can you help me carry this box?

(A) Yes, I can sing very well. (B) Sure, let me help you. (C) No, I don’t like boxes.

答案:B


Question 11

How often do you exercise?

(A) I exercise three times a week. (B) I like running and swimming. (C) I exercise at the park.

答案:A


Question 12

What would you like to drink?

(A) I’d like a sandwich, please. (B) I’d like a cup of tea, please. (C) I’d like to go home now.

答案:B


Question 13

Why are you so happy today?

(A) Because I got a good grade on my test. (B) Because I am going to school. (C) Because it is Monday.

答案:A


Question 14

How much is this T-shirt?

(A) It’s very comfortable. (B) It’s 350 dollars. (C) It’s a medium size.

答案:B


Question 15

What do you want to be in the future?

(A) I want to be a doctor. (B) I am a student now. (C) I was born in Taipei.

答案:A


Part 3:簡短對話(Short Conversations)

說明: 每段對話後有兩個問題,請從四個選項中選出最佳答案。


Conversation 1

Woman: Hi, Tom. Are you free this Saturday afternoon? Man: Yes, I think so. Why do you ask? Woman: I’m going to see a movie. Would you like to come with me? Man: Sure! What movie are you going to watch? Woman: The new superhero movie. It starts at 3 p.m.

Question 16: What does the woman want to do on Saturday?

(A) Go shopping (B) See a movie (C) Have dinner (D) Go swimming

答案:B

Question 17: What time does the movie start?

(A) 1 p.m. (B) 2 p.m. (C) 3 p.m. (D) 4 p.m.

答案:C


Conversation 2

Man: Excuse me, where is the nearest post office? Woman: Go straight for two blocks, then turn left. It’s next to the bank. Man: Thank you very much. Woman: You’re welcome.

Question 18: What is the man looking for?

(A) A bank (B) A post office (C) A restaurant (D) A bookstore

答案:B

Question 19: Where is the post office?

(A) Across from the school (B) Next to the bank (C) Behind the supermarket (D) In front of the park

答案:B


Conversation 3

Mother: What would you like for dinner tonight? Daughter: Can we have spaghetti? Mother: Good idea. I’ll make spaghetti with meatballs. Daughter: Yay! Can I help you cook? Mother: Of course. You can help me set the table.

Question 20: What will they have for dinner?

(A) Pizza (B) Fried rice (C) Spaghetti (D) Noodles

答案:C

Question 21: What will the daughter do?

(A) Wash the dishes (B) Set the table (C) Cut the vegetables (D) Buy the food

答案:B


Conversation 4

Teacher: Good morning, class. Please take out your homework. Student: I’m sorry, Ms. Chen. I forgot my homework at home. Teacher: That’s okay, Jack. Please bring it tomorrow. Student: Thank you. I will remember next time.

Question 22: What did the student forget?

(A) His textbook (B) His homework (C) His pencil case (D) His lunch box

答案:B

Question 23: What did the teacher say?

(A) “You will fail the class.” (B) “Please bring it tomorrow.” (C) “Go home and get it now.” (D) “You don’t need to do it.”

答案:B


Conversation 5

Man: I’m so tired. I didn’t sleep well last night. Woman: Why? What happened? Man: My neighbor’s dog was barking all night. Woman: That’s too bad. Maybe you should talk to your neighbor.

Question 24: Why is the man tired?

(A) He worked late. (B) He was sick. (C) He didn’t sleep well. (D) He exercised too much.

答案:C

Question 25: What does the woman suggest?

(A) Buy earplugs (B) Talk to the neighbor (C) Call the police (D) Move to a new house

答案:B


第二部分:閱讀測驗(Reading Comprehension)

Part 1:詞彙和結構(Vocabulary & Structure)

說明: 請選出最適合填入空格的答案。


Question 26

My sister is very good ___ playing the piano.

(A) at (B) in (C) on (D) for

答案:A


Question 27

There ___ some milk in the refrigerator.

(A) is (B) are (C) have (D) has

答案:A


Question 28

Tom is ___ than his brother.

(A) tall (B) taller (C) tallest (D) more tall

答案:B


Question 29

I ___ my homework when my friend called me.

(A) do (B) did (C) was doing (D) have done

答案:C


Question 30

She ___ to the library every day after school.

(A) go (B) goes (C) going (D) gone

答案:B


Question 31

Would you like ___ cup of coffee?

(A) a (B) an (C) the (D) some

答案:A


Question 32

We have lived in this city ___ 2010.

(A) for (B) since (C) from (D) in

答案:B


Question 33

The book on the table is ___.

(A) I (B) my (C) me (D) mine

答案:D


Question 34

He can’t find his keys. He ___ them somewhere.

(A) lose (B) lost (C) has lost (D) losing

答案:C


Question 35

___ you ever been to Japan?

(A) Do (B) Did (C) Have (D) Are

答案:C


Question 36

The weather is nice today, ___ we decided to go hiking.

(A) but (B) so (C) because (D) although

答案:B


Question 37

My mother asked me ___ the dishes after dinner.

(A) wash (B) washing (C) to wash (D) washed

答案:C


Question 38

This is the restaurant ___ we had dinner last week.

(A) which (B) where (C) who (D) when

答案:B


Question 39

You look tired. You ___ go to bed early tonight.

(A) must (B) should (C) can (D) would

答案:B


Question 40

I don’t have ___ money with me right now.

(A) some (B) any (C) many (D) few

答案:B


Part 2:段落填空(Cloze Test)

說明: 以下兩篇短文各有五個空格,請選出最適合的答案。


Passage 1

Dear Mom,

I’m writing to you from summer camp. I’m having a great time here! Every morning, I (41) ___ up at 6:30 and go for a run with my friends. The food here is delicious. My favorite meal is breakfast because we (42) ___ eat pancakes with maple syrup.

Yesterday, we (43) ___ to the lake. We swam and played volleyball on the beach. I made a new friend. (44) ___ name is Kevin. He is from Kaohsiung. We like the same music and sports.

I miss you and Dad very much. I (45) ___ home next Friday. Please pick me up at the train station.

Love, Amy


Question 41

(A) wake (B) waking (C) wakes (D) woke

答案:A

Question 42

(A) never (B) always (C) seldom (D) rarely

答案:B

Question 43

(A) go (B) goes (C) went (D) are going

答案:C

Question 44

(A) He (B) His (C) Him (D) He’s

答案:B

Question 45

(A) come (B) will come (C) came (D) coming

答案:B


Passage 2

Taiwan is famous for its night markets. Every night, thousands of people visit night markets to enjoy the food and the atmosphere. You can find (46) ___ kinds of food there, from traditional snacks to modern dishes.

One of the most popular snacks is stinky tofu. Many tourists are (47) ___ of it at first, but most of them love it after trying it. Bubble tea is (48) ___ very famous snack. It was invented in Taiwan and has become popular all over the world.

In addition to food, you can also (49) ___ clothes, shoes, and souvenirs at night markets. The prices are usually very (50) ___ compared to department stores. If you visit Taiwan, you should definitely go to a night market. It is an experience you will never forget.


Question 46

(A) many (B) much (C) a little (D) a lot

答案:A

Question 47

(A) afraid (B) happy (C) excited (D) angry

答案:A

Question 48

(A) other (B) the other (C) another (D) others

答案:C

Question 49

(A) sell (B) buy (C) make (D) cook

答案:B

Question 50

(A) expensive (B) cheap (C) high (D) large

答案:B


Part 3:閱讀理解(Reading Comprehension)

說明: 閱讀以下短文,並根據文章內容回答問題。


Passage 1

Anna is a 14-year-old girl from the United States. She came to Taiwan last month as an exchange student. She is living with a host family in Taipei.

Anna goes to a local junior high school. She studies Chinese, math, science, and history. At first, she couldn’t understand much Chinese, but now she is getting better. Her classmates are very friendly and help her a lot.

After school, Anna likes to go to the night market with her host sister. Her favorite Taiwanese food is beef noodle soup. She says it is the most delicious dish she has ever eaten.

Anna will stay in Taiwan for one year. She hopes to speak Chinese fluently by the time she goes back to the United States.


Question 51: Where is Anna from?

(A) Taiwan (B) Japan (C) The United States (D) Korea

答案:C

Question 52: What is Anna’s favorite Taiwanese food?

(A) Bubble tea (B) Stinky tofu (C) Beef noodle soup (D) Fried rice

答案:C

Question 53: How long will Anna stay in Taiwan?

(A) One month (B) Six months (C) One year (D) Two years

答案:C


Passage 2

Attention, students! The school library will be closed next week from Monday to Friday. This is because the library is getting new bookshelves. All the books need to be moved to a temporary room.

If you need to borrow books this week, please do so by this Friday. If you have books that are overdue, please return them as soon as possible. You will not need to pay any fines during this special period.

The library will reopen on the following Monday. The new opening hours will be from 8:00 a.m. to 6:00 p.m., Monday through Friday. Thank you for your understanding.


Question 54: Why is the library closing?

(A) It needs new books. (B) It is getting new bookshelves. (C) The librarian is on vacation. (D) There is a school holiday.

答案:B

Question 55: When should students borrow books if they need them?

(A) Next Monday (B) By this Friday (C) Next weekend (D) Anytime next week

答案:B

Question 56: What is special about returning overdue books?

(A) Students must pay double fines. (B) Students don’t need to pay fines. (C) Students cannot return books. (D) Students can only return one book.

答案:B


Passage 3

Many people say that breakfast is the most important meal of the day. Studies show that people who eat breakfast have more energy and can concentrate better at work or school. They also tend to eat less during the rest of the day.

A healthy breakfast should include different types of food. For example, you can have bread or rice for energy, milk or eggs for protein, and fruit for vitamins. Try to avoid food with too much sugar, such as sweet cereal or donuts.

If you don’t have time to eat breakfast at home, you can prepare something the night before. A sandwich and a banana are easy to take with you. Remember, a good breakfast helps you start the day right!


Question 57: According to studies, what is a benefit of eating breakfast?

(A) You can sleep better. (B) You can concentrate better. (C) You can run faster. (D) You can talk more clearly.

答案:B

Question 58: What kind of food should you avoid for breakfast?

(A) Food with protein (B) Food with vitamins (C) Food with too much sugar (D) Food with rice or bread

答案:C

Question 59: What can you do if you don’t have time to eat breakfast at home?

(A) Skip breakfast (B) Eat a large lunch (C) Prepare food the night before (D) Drink only coffee

答案:C


Passage 4

Dear Mr. Lin,

Thank you for ordering two tickets for the concert on May 15. We are happy to confirm your order.

Here is your order information:

  • Concert: Taylor Swift Tribute Concert
  • Date: May 15, 2026
  • Time: 7:30 p.m.
  • Seats: Row 12, Seats 8 and 9
  • Price: $800 per ticket
  • Total: $1,600

Please pick up your tickets at the box office one hour before the concert starts. Please bring your ID and this confirmation email.

If you have any questions, please call us at (02) 2345-6789.

Best regards, City Concert Hall


Question 60: How many tickets did Mr. Lin order?

(A) One (B) Two (C) Three (D) Four

答案:B

Question 61: When should Mr. Lin pick up the tickets?

(A) One day before the concert (B) One hour before the concert (C) After the concert (D) The day after the concert

答案:B

Question 62: What should Mr. Lin bring to pick up the tickets?

(A) Only money (B) His ID and the email (C) His friend (D) A photo of himself

答案:B


Passage 5

Kevin is a high school student who loves drawing. He started drawing when he was only five years old. His parents noticed his talent and bought him art supplies. Now Kevin draws every day after school.

Last month, Kevin won first prize in a city art competition. His drawing was about the ocean and sea animals. The judges said his work was creative and full of emotion. Kevin received $1,000 and a certificate.

Kevin wants to become an artist or a designer in the future. He plans to study art at a university after he graduates from high school. His dream is to have his own art exhibition one day.


Question 63: When did Kevin start drawing?

(A) At age three (B) At age five (C) At age ten (D) At age fifteen

答案:B

Question 64: What was Kevin’s winning drawing about?

(A) Mountains and forests (B) Cities and buildings (C) The ocean and sea animals (D) People and families

答案:C

Question 65: What is Kevin’s dream?

(A) To be a teacher (B) To travel the world (C) To have his own art exhibition (D) To write a book

答案:C


第三部分:寫作測驗(Writing)

Part 1:句子改寫(Sentence Rewriting)

說明: 請根據提示改寫句子。答案僅供參考,你的答案可以不同但要文法正確。


Question 66

原句:Tom is tall. John is tall, too. 提示:用 “as…as” 改寫

參考答案:Tom is as tall as John.


Question 67

原句:She went to bed at 10 p.m. She finished her homework before that. 提示:用 “after” 改寫

參考答案:She went to bed after she finished her homework.


Question 68

原句:I like apples. I don’t like oranges. 提示:用 “but” 連接

參考答案:I like apples, but I don’t like oranges.


Question 69

原句:He is too young. He can’t drive a car. 提示:用 “enough” 改寫

參考答案:He is not old enough to drive a car.


Question 70

原句:I have a pen. The pen is red. 提示:用關係代名詞合併

參考答案:I have a pen that is red.


Part 2:段落寫作(Guided Writing)

說明: 請根據提示寫出一段約 50-80 字的英文短文。參考答案僅為範例。


題目:My Favorite Season

提示:

  • 你最喜歡哪個季節?
  • 這個季節的天氣如何?
  • 你在這個季節可以做什麼活動?

可用單字:warm, sunny, cool, cold, flowers, beach, swimming, hiking, snow

參考答案(約 75 字):

My favorite season is spring. The weather is warm but not too hot. Many beautiful flowers bloom in spring. I like to go to the park and take pictures of the flowers. Sometimes, I go hiking in the mountains with my friends. Spring is also a good season to have a picnic. We can bring food and sit on the grass. I feel very happy and relaxed in spring. It is a season of new beginnings.


第四部分:口說測驗(Speaking)

Part 1:朗讀(Reading Aloud)

說明: 請朗讀以下短文,注意發音和語調。


朗讀短文:

“Hello, my name is Emily. I am a student at Sunshine Elementary School. I am ten years old. I live with my parents and my little brother. We have a dog named Bobby. He is very cute and friendly. I like to play with him in the park after school. My favorite subject is English. I want to be a teacher when I grow up.”

發音重點:

  • elementary:/ˌelɪˈmentəri/,注意重音在第三音節
  • favorite:/ˈfeɪvərɪt/,兩個音節(英式)或三個音節(美式)
  • subject:/ˈsʌbdʒɪkt/,注意 /dʒ/ 的發音
  • friendly:/ˈfrendli/,注意 /fr/ 的連音

Part 2:回答問題(Question Response)

說明: 請用 2-3 句完整的英文回答以下問題。


Question 1: What’s your name and how old are you?

參考答案:My name is [你的英文名字]. I am [年齡] years old. I am a student in junior high school.


Question 2: How many people are there in your family?

參考答案:There are four people in my family. They are my father, my mother, my younger sister, and me. We live together in Taipei.


Question 3: What do you like to do in your free time?

參考答案:In my free time, I like to listen to music and read comic books. I also enjoy playing basketball with my classmates after school.


Question 4: What is your favorite food and why?

參考答案:My favorite food is fried rice because it is very delicious. My mother often cooks it for dinner, and she adds lots of vegetables and eggs.


Question 5: What subject do you like best at school? Why?

參考答案:I like English best at school. I think learning English is fun and useful. I hope to travel to other countries one day and talk to people in English.


Part 3:描述圖片(Picture Description)

說明: 請用英文描述以下圖片情境,包含:誰在圖片中?他們在做什麼?地點在哪裡?你有什麼感覺?


圖片情境: 一個社區公園,有兩個小孩在盪鞦韆,一位媽媽坐在長椅上看書,旁邊有一棵大樹和許多花朵,天氣晴朗,藍天白雲。

引導單字:

  • swing (鞦韆)
  • bench (長椅)
  • tree (樹)
  • flowers (花)
  • sunny (晴朗的)

參考描述:

In this picture, I can see a park in a neighborhood. It is a sunny day with blue sky and white clouds. There are two children playing on the swings. They look very happy. A mother is sitting on a bench and reading a book. There is a big tree next to the bench, and many beautiful flowers are around it. I think this park is a very nice place for families to relax and have fun. The picture makes me feel peaceful and happy. I would like to visit a park like this with my family.


🔐 此內容需要解鎖碼才能查看。輸入解鎖碼 →

# Answer Key

Listening

QAnswerQAnswerQAnswerQAnswerQAnswer
1B6A11A16B21B
2C7B12B17C22B
3B8C13A18B23B
4B9A14B19B24C
5A10B15A20C25B

Reading

QAnswerQAnswerQAnswerQAnswer
26A36B46A56B
27A37C47A57B
28B38B48C58C
29C39B49B59C
30B40B50B60B
31A41A51C61B
32B42B52C62B
33D43C53C63B
34C44B54B64C
35C45B55B65C

威威老師小叮嚀: 初級考試不難,重點是穩穩掌握基礎文法(時態、介系詞、代名詞)和常用生活單字。聽力部分記得先看選項再聽題目。口說部分不要怕犯錯,大聲說出來就對了!加油!